A vásárok mindig igen fontos eseményei voltak a vidéki és városi életnek, hiszen itt gyűltek össze a mesteremberek s bocsátották áruba portékájukat.
A kézműves vásár célja felidézni és megélni az egykori marosvásárhelyi vásártér hangulatát. Így olyan kézművesek vesznek részt a vásári forgatagban, akik kézzel készített, természetes alapanyagokból összeállított, szívvel-lélekkel megmunkált portékát bocsátanak áruba.

Jó vásárt mindenkinek!

Gyarmati Izabella

Bucur Eszter

Lil’nest

Milenium Lavender

A levendula az egyik legsokoldalúbban, legváltozatosabban használt finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény.

Örmény-magyar Kulturális Egyesület

Sajtmánia

Krizsán méhészet

Szakács Enikő

Táskák, illetve drótból készült ékszerek.

Sajtmanufaktúra

2016 óta készítünk alpesi típusú érlelt sajtokat a kundi kisüzemünkben.

Megközelítőleg 450 liter tejet dolgozunk fel naponta, a sajtok pedig átlagban két hónapot érlelődnek. Jelenleg 12 féle sajtot készítünk. A nyers tejből készített érlet sajtok előállítása nagy odafigyelést igénylő folyamat, ezért csak a saját teheneinktől származó tejet dolgozzuk fel. Jó sajtok csak kifogástalan minőségű tejből állíthatók elő. A tehenek amit megesznek az a tej minőségét nagyban meghatározza. A mi állataink a saját legelőnk gyógynövényekkel tarkított fűveit eszik és csak az általunk megtermelt takarmányokat fogyasztják. Ez teszi értékessé a mi termékünket.

Bellis Vita Natura & Bellis Sweets

Mivel manapság egyre nagyobb fontossággal bír az egészséges táplálkozás, és magasabb figyelmet fordítunk táplálékunk megfelelő minőségére és forrására, ezért termékeink csakis kiváló minőségű, részben saját termesztésű illetve erdei gyümölcsökből készülnek. Nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, eritrittel és steviával édesítünk, így cukorbetegek és cukrot nem kedvelők is fogyaszthatják.

Laskagombából Készült Termékek / Produse din Ciuperci Pleurotus

TERMÉKEINK:
1. GOMBA SAVANYUSÁG: 8 féle izzesítéssel
2. GOMBAPÁSTÉTOM: 6 féle izzesitéssel
3. GOMBALEVES
4. GOMBAPAPRIKÁS
Saját termelésű laskagombából.

Rozi Ropi Pászka

Barabás Rozália 4 féle ízesítésű pászkát készít: köménymagosat, sajtosat, szezámmagosat és fokhagymásat, amihez a receptje a gyerekkorából maradt fenn.

Recycling & Design

Legtöbb munkám a papírfonás technikájával készül.

Ez a technika különböző dekorációs és használati tárgyak elkészítését teszi lehetővé újrahasznosított újságpapírok, magazinok, stb. felhasználásával. Fontosnak tartom a környezettudatos életmódra, és az újrahasznosítás fontosságára felhívni a figyelmet, ugyanis a Föld erőforrásai végesek! Első sorban a mértéktelen fakivágások ellen emelnék hangot! A munkáim 100%-ban kézzel készülnek, a tölem telhető legnagyobb precizitással.

Lőrincz Emese – száraz virágok

Puskás Zsuzsa Mézesei

Pur Herbet

Kovács Erzsébet a nevem és én vagyok a Pur Herbet termékcsalád megálmodója, azaz háziaszonya.

2o19 óta alakultunk céggé, de régebbről már tanulom, tapasztalom és gyakorlom ezt a szakmát. Ma már csak krémet készítek, és mindent ami ezzel kapcsolatos. A figyelmem és a törekvésem arra összpontosul, hogy fejlődjek és ezáltal jobbat alkothassak, így folyamatos fejlődésben vannak a termékek is. Minden tégelyem tartalmazza a szeretetem, lelkesedésem és kizárólag természetes összetevőkből készülnek a kincseink. Nagyon szeretjük a vásárok hangulatát és élünk minden lehetőseggel, ami adódik számunkra.

Royal party decor

Húsvéti dekoráció. Asztali díszek, kopogtatók, dísztárgyak, tojástartók újrahasznosított kartonból. Méhviasszos textilcsomagoló alufólia és folpack helyett.

Szabó Dénes bőrdíszművek

Családunk 25 éve foglalkozik bőrdíszmű készítésével, forgalmazásával.

Minden évben jelen vagyunk a legnagyobb nemzeti és nemzetközi vásárokon. Széles választékban megtalálhatóak az övek, táskák, pénztárcák, kiegészítők.

Kántor Piroska

Amigurumi  – ez a hivatalos neve ennek a különleges horgolási technikának.

Többnyife babák, allátfigurák készülnek, melyekkel már több vásáron is részt vettem, és nagy népszerűségnek örvendenek.

Agyagási Jolán

Termékeink több területre is kiterjednek.

Elsősorban székelyruha készítéssel és népi hímzéssel foglalkozunk. A hagyományörző ruházati cikkek és kiegészítők melett, készítünk textilből kiegészítőket, táskákat, kötényeket és egyéb ruházati cikkeket. Mindemellett kézműves ékszerek készítésével is foglalkozunk, fából és gyantáböl készült ékszereket készítünk. Termékeinket a lehető legkörnyezetbarátabb módon állítjuk elő. Minden termék egyedi és kézzel készített.

Bio Impact

Olyan időket élünk, amikor a természethez való visszatérés és a természethez való kapcsolódás igénye egyre erősebb és szükségesebb. Ebből az igényből és hatalmas szenvedélyből született meg az én csodálatos levendulatermésem. A levendulatermesztés az első naptól kezdve bio minősítéssel rendelkezik, a termékeim pedig megfeleljenek a legmagasabb igényeknek és elvárásoknak. A legnagyobb elégedettséget az jelenti, amikor olyan emberek térnek vissza, akik a termékekben, a munkámban pontosan azt találták meg, amire szükségük van.

Pascu Bogdan Gheorghe – miere

Chocohause – Bevidam Impex

A Chocohause vállalkozás és márka a sütemények és édességek iránti szeretetből született. A Chocohause hagyományos és meglepő különlegességek széles választékát kínálja. Minden egyes termékünket kézzel készítjük a legjobb minőségű alapanyagokból.

Berni’s garden

A Berni’s Garden azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse és élvezetesebbé tegye a gyógynövények vásárlását. Minden növényt sok szeretettel termesztünk, és biotermesztésből származik. Gyógynövények széles választékával rendelkezünk. Ezek közé tartozik a bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, koriander, chili, oregánó, zsálya, levendula és még sok más.

 

Brut Art

Kézzel készített dísztárgyak és ékszerek, amelyek teljes egészében kézzel készülnek ezüstből, rézből és sárgarézből.

Bbeatricedraws

A bbeatricedraws termékek állandóan megújúlnak, minden vásár alkalmával van valami új, és olyan, ami a hazai piacon ritka, vagy egyáltalán nincs. A minták sok népmesei motívumot, és népmotívumot hordoznak. Ugyan a termékek gyártása során modernkori gépeket is használok, de a hagyományos kézművességben rejlő egyediséget, modern, fiatalos ruhába öltözteti. Minden termék egyedi, hiszen a kézzel készült sosem egyforma, még ha első ránézésre nagyon hasonlóak is, és limitált számban léteznek szerte a világban.

Pécsi Kürtős

A Pécsi kürtőskalács hagyományos és különleges ízesítésű kürtőssel várja az édesszájúakat. Kókuszos, vaníliás, fahéjas, kakós, diós és még málnás kürtőskalácsokat is készítünk.

Think Different

A “think Diferentt” márka célja, hogy olyan kézműves termékeket kínáljon neked, melyek újrahasznosított és környezetbarát alapanyagból készülnek.

1.Növényekből készült ékszerek és kiegészítők

2. Környezettudatos termékek: kenyérzsákok, újraszalvéták szendvicseknek.

3. Kötött /horgolt kiegészítők, táskák (többnyire gyerekeknek), lábmelegítők, apróbb ruházati darabok.

Dealurile Uilei

Hagyományos recept alapján készült befőttek.

Siko’s Garden

Kertészetünk 2014-ben alakult, és napjainkig folyamatos fejlesztés alatt áll. Törekszünk, hogy minél szélesebb választékot tudjunk kínálni a vásárlóknak.

Lárka

Lárka
Természetes, pasztörizált üdítők friss gyümölcsökből.

Ferenci Albert Barna

Ferenci Albert Barna hagyományos recept alapján készít házi savanyúságokat.

Herbio

HERBIO termékek

Csupa természetes, bio alapanyagokból keszítek kencéket, saját receptek alapján, az aromaterápia hatásait kihasználva. Aromaterápiás tanácsadás, terápiás receptek előállítása.

Sóváradi Házi Fagylalt

Házi fagylaltjainkat friss, helyi alapanyagokból főzzük, télen-nyáron biztosítva a mindenki által kedvelt finomságokat a család asztalára. Összesen 26 féle ízű terméket gyártunk. Termékeink gluténmentesek, de vannak cukor és laktózmentes sörbet típusú fagylaltjaink is.

Erdélyi Pálinkaház

Termékeink hagyományos lepárlással készülnek a Maros megyei Kibéden. A termesztett gyümölcsökből készült párlatok mellett, vadon termő gyümölcsökből is készülnek párlatok, mint a vadkörte, kökény vagy málna.

Gödri méhészet

Családi méhészeti termék árusításával foglalkozunk. Mézek: akác, havasi, hárs, repce, levendula, menta, fenyőmézharmat. Más méhészeti termékek: nyers és szárított virágpor, propolisz készítmények, lépesméz, fedelezés, valamint édesszájúaknak való különleges készítmények.

Cseh tanya

A Cseh tanya saját termesztésű zöldségből és gyümölcsből készít kézműves lekvárokat, szörpöket, ketchupot és vegetát.

Fazakas Angéla Melinda

A megtermelt szalma learatása, szárítása, levélburkolatától való megtisztítása és vastagság szerinti válogatás után, különböző fonatok, majd ezekből használati és disztárgyak készülnek. Termékek: lábasalávalók, kosarak, asztali és falra akasztható díszek, kopogtatók, karácsonyfadíszek stb., mind különböző méretben. A Bözödön, évszázadokkal ezelőtt, elkezdődött szalmafonás, ezekben a tárgyakban a jelenben is él.

Bodó Farm

A Bodó Farm héj nélküli tökmag termesztéssel foglalkozik. Termékeink: héjatlan tökmag, hidegen sajtolt gyógynövénymag-olajok (tökmag, lenmag, máriatövismag). Hidegen sajtolás folyamán a magok 60-65%-ából nyerjük ki az olajat, így a megmaradt pogácsát átőrölve lisztet nyerünk: tökmagliszt, mákliszt, lenmagliszt, máriatövismagliszt.

Orbán Pálinka

Családi vállalkozásunk keretein belül, saját fás tüzelésű rézüstben készítünk 48%-os gyümölcspálinkákat, ezeket palackozzuk és kínáljuk eladásra különböző kiszerelésben.

Iduka tulipánjai

Népi motívumokat, színes virágokat festek dísztárgyakra, fából készült konyhai kiegészítőkre, fa ékszerekre…