A vásárok mindig igen fontos eseményei voltak a vidéki és városi életnek, hiszen itt gyűltek össze a mesteremberek s bocsátották áruba portékájukat.
A kézműves vásár célja felidézni és megélni az egykori marosvásárhelyi vásártér hangulatát. Így olyan kézművesek vesznek részt a vásári forgatagban, akik kézzel készített, természetes alapanyagokból összeállított, szívvel-lélekkel megmunkált portékát bocsátanak áruba.

Jó vásárt mindenkinek!

Emil Tămășan

Hagyományos recept alapján készült természetes termékek.

Siko’s Garden

Kertészetünk 2014-ben alakult, és napjainkig folyamatos fejlesztés alatt áll. Törekszünk, hogy minél szélesebb választékot tudjunk kínálni a vásárlóknak.

Lőrincz Zsolt

Lárka
Természetes, pasztörizált üdítők friss gyümölcsökből.

Ferenci Albert Barna

Ferenci Albert Barna hagyományos recept alapján készít házi savanyúságokat.

Csipán Csaba

Csipán pálinka

Gyümölcspálinkánkban az irányított erjesztésnek és a kíméletes lepárlásnak köszönhetően sikerült palackba zárni a Nyárád- és Küküllőmentén termelt gyümölcsök felejthetetlen harmóniáját. Kisüsti lepárló berendezésünkben ötvöződik a hagyomány és napjaink korszerű technológiája. Termékeinket bátran ajánljuk minden kedves fogyasztó és forgalmazó számára.

Zillmann Zsuzsa

HERBIO termékek

Csupa természetes, bio alapanyagokból keszítek kencéket, saját receptek alapján, az aromaterápia hatásait kihasználva. Aromaterápiás tanácsadás, terápiás receptek előállítása.

Nagy Dániel

Mezőségi termékek. Édes fűszerpaprikát termesztek Marosvásárhely mellett, melyet természetes módszerrel dolgozok fel.

Szőke Tímea

A Felső-Nyárádmenti Kézműves Sajtok saját gazdaságban nevelt állatok tejéből készülnek. Ízesítésükben minden alkalommal készülnek újak, de a vásárlóink kedvencei sem maradnak el.

Benedek Ervin

A legtöbb munkám, a papírfonás technikájával készült. Ez a technika különböző dekorációs, és használati tárgyak elkészítését teszi lehetővé újrahasznosított újságpapír, magazinok stb. felhasználásával, papírrúddá sodrásából, fonásából, tekeréséből, és dekorálásából áll. Kosarak, dobozok, tárolók, ékszerek, ceruzatartók, dekorációs tárgyak stb.

Kolcsár Gyöngyike

Termékeink bio minősített tanúsítvánnyal rendelkeznek, teljes kiőrlésű gabonából készülnek, tej és tojás mentes alapanyagokból. A kézműves termékek családjába tartozó, magvas és fűszeres kekszek, lisztek, kenyerek, ropik széles választéka.

Barabás Rozália

Ropi pászka, házicsoki, házi laska, sütemények, stb.

Toth Zoltán

Házi fagylaltjainkat friss, helyi alapanyagokból főzzük, télen-nyáron biztosítva a mindenki által kedvelt finomságokat a család asztalára. Összesen 26 féle ízű terméket gyártunk. Termékeink gluténmentesek, de vannak cukor és laktózmentes sörbet típusú fagylaltjaink is.

Szőcs József

Méhtermékek: mézek, propolisz, virágpor, almaecet, méhviaszos gyertyák, krém, ajakápoló stb.

Bereczki Enikő

Húsvéti dekorációk, asztali díszek, kopogtatók, dísztárgyak, tojástartók újrahasznosított kartonból. Továbbá méhviaszos textilcsomagoló alufólia és folpack helyett.

Nagy Éva

Több mind 12 éve foglalkozunk zöldségek termesztésével. A zöldségek és gyümölcsök, amiből készülnek a termékeink, magas minőségűek és saját termesztésűek. A lekvárjaink és zakuszkáink mind üstben vannak elkészítve. A befőttesüvegek mellett a termék kínálatunkban található fehér és piros bor, alma, alma lé és héj nélküli tökmag is.

Csicsáky Tamás

Kézzel készített és faragott fa különlegességek, itthoni és egzotikus keményfából.

Gyarmati Mátyás

Feketeribizliből készülő termékek: ribizli bor, feketeribizli bor, feketeribizli szörp, fekete ribizli pálinka.

Szász Ibolya

Tartósított zuzmódekorációk: tartós élettartam; páratlan látványvilág és hangulatjavító hatás; elnyeli a hangot; jól szigetel; sokoldalú beépítési lehetőség; 100% természetes alapanyag; rovarmentes; nem igényel karbantartást; nem igényli a napfényt, vizet, földet; egyedi formákban, igény szerint megvalósítható; anyagpárosítása és a színek kombinálási lehetősége végtelen; nem csak zöldben, több színben is gondolkodhatunk.

Lukács Andrea

A LUKKER kerámiák hagyományos fazekas technikával létrehozott, kézzel készített használati tárgyak. Céljuk a mindennapok szokásait apró esztétikai élménnyé formálni. Termékeimet csekefalvi agyagból készítem Marosvásárhelyen. A díszítés folyamatos kísérletezés eredménye, célom a funkcionalitást napjaink esztétikai igényeivel ötvözni.

Takács Zoltán

Termékeink hagyományos lepárlással készülnek a Maros megyei Kibéden. A termesztett gyümölcsökből készült párlatok mellett, vadon termő gyümölcsökből is készülnek párlatok, mint a vadkörte, kökény vagy málna.

Gödri Csaba

Családi méhészeti termék árusításával foglalkozunk. Mézek: akác, havasi, hárs, repce, levendula, menta, fenyőmézharmat. Más méhészeti termékek: nyers és szárított virágpor, propolisz készítmények, lépesméz, fedelezés, valamint édesszájúaknak való különleges készítmények.

Cseh János

Saját termesztésű zöldségből és gyümölcsből készült kézműves lekvárok, szörpök, ketchup és Vegeta.

Fazakas Angéla Melinda

A megtermelt szalma learatása, szárítása, levélburkolatától való megtisztítása és vastagság szerinti válogatás után, különböző fonatok, majd ezekből használati és disztárgyak készülnek. Termékek: lábasalávalók, kosarak, asztali és falra akasztható díszek, kopogtatók, karácsonyfadíszek stb., mind különböző méretben. A Bözödön, évszázadokkal ezelőtt, elkezdődött szalmafonás, ezekben a tárgyakban a jelenben is él.

Serban Márta

Egyedi, 100% pamut textilből varrt, kisbabáknak nyálazók, kistakarók, zörgőjátékok. Ezenkívül készítek még maszkokat gyerek és felnőtt méretben, textil ajándékzsákokat, és bármit személyre szabok, mindenkinek az egyedi, sajátos ízlése és színvilága szerint.

Balázs Emese

Kézzel készített, vegyszer mentes, fokhagyma termékek, helyben termelt fokhagymából. Mezőmadarasi finomsagok!

Makkai Tamás

Természetes édesítővel készült szörpök és lekvárok.

Rózsa Márton-Csaba

A kendi Lavenderland levendulagazdaságban termelt levendulánkból készítünk ajándéktárgyakat illóolajat és levendulavizet.

Bodó Zoltán

A Bodó Farm héj nélküli tökmag termesztéssel foglalkozik. Termékeink: héjatlan tökmag, hidegen sajtolt gyógynövénymag-olajok (tökmag, lenmag, máriatövismag). Hidegen sajtolás folyamán a magok 60-65%-ából nyerjük ki az olajat, így a megmaradt pogácsát átőrölve lisztet nyerünk: tökmagliszt, mákliszt, lenmagliszt, máriatövismagliszt.

Fogarasi Szabolcs

Vállalkozásom fő irányvonala a mézkülönlegességek készítése. Olyan krémmézek és mézkészítmények előállításával foglalkozom, mint például a kakaós-mentás, fahéjas, fekete áfonyás, vagy a szárított gyümölcsöket és különböző magvakat tartalmazó méz. Minden BeeHappy termék bio minősítésű.

Orbán Judit

Családi vállalkozásunk keretein belül, saját fás tüzelésű rézüstben készítünk 48%-os gyümölcspálinkákat, ezeket palackozzuk és kínáljuk eladásra különböző kiszerelésben.

Balogh Ida

Népi motívumokat, színes virágokat festek dísztárgyakra, fából készült konyhai kiegészítőkre, fa ékszerekre…